Duurzaam

Er is nogal wat discussie over de opbrengsten van vacuümbuizen ten opzichte van vlakkeplaatcollectoren.

Vacuümbuis of vlakke plaat?

Er is nogal wat discussie over de opbrengsten van vacuümbuizen ten opzichte van vlakkeplaatcollectoren. Je hoort mensen roepen dat de vlakke plaat ‘wel dertig procent beter’ is en zelfs ‘vier keer meer opbrengst heeft’ dan andere systemen.

CVI Texel pleit voor eerlijke advisering omtrent zonneboilers. We willen hier graag benadrukken dat ook de vacuümbuis een goede collector is. Natuurlijk zijn wij ook nieuwsgierig naar de opbrengst van andere systemen. Daarom volgen wij met veel interesse de test die nu wordt gedraaid door HRSolar. In hun test zetten zij een 3.2 m2 vacuümbuis tegenover een 2.5 m2 vlakkeplaatcollector.

Lagere energiekosten en goed voor het milieu

CVI Texel vindt het belangrijk dat we zuinig zijn op het milieu. Daarom verdiepen we ons al jarenlang in duurzame energieoplossingen. We volgen de snelle ontwikkelingen op de voet en weten op Texel als geen ander hoe we optimaal gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, vloer-, wand- en lagetemperatuurverwarming,.

Met een installatie waarbij duurzame energie wordt gebruikt bespaart u flink op de (steeds hoger wordende) energiekosten. Ook draagt u bij aan een schoner milieu.

Duurzame installaties

Wij leveren en installeren onder meer zonne-energie-installaties voor warmwater en/of verwarming in woningen, bedrijfsgebouwen en zwembaden.

Ook in warmtepompen ten behoeve van aardwarmte zijn we zeer ervaren. Landelijk gezien loopt Texel in deze techniek voorop en CVI Texel verzorgde daarvan de meeste installaties.

Besparen met de zon

Op de volgende pagina staan voorbeelden van besparingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over duurzame energie? Kom dan eens langs in onze showroom of laat u door een van onze medewerkers bij u thuis uitgebreid adviseren.
Bel voor een afspraak met (0222) 313 703.

  • Example alpha-WZS 1249x186
  • q-solar
IGT
UNETO Vni
Install Q
F Gassen
VCA
Top